AVORTUL UCIDE

Acasă » VINDECARE : CAMPANIA „UNDE DE SOC” » MARTIE : VINDECAREA BUNICILOR

MARTIE : VINDECAREA BUNICILOR

Reclame

– Grandparents laughing with grandchildrenMARTIE : VINDECAREA BUNICILOR

http://www.silentnomoreawareness.org/shockwaves/march/

Impactul avortului asupra bunicilor (Vicki Thorn)
„Parintii fetei sau ai baiatului pot fi chinuiti de cunoasterea unui fapt de avort si pierderea unui nepot de-al lor prin avort.

Ei, bunicii copilului avortat deci, ar putea fi implicati in diverse moduri.

Ei ar putea forta avortul, ar putea sa nu stie nimic despre aceasta, pana la producerea lui, sa se opuna avortului sau sa o sustina pe fata.

Manifestari:

Tristete

Suparare pe fata lor care a ramas insarcinata sau ca a decis sa avorteze;

pot fi suparati pe partenerul fetei sau pe parintii acestuia.
Sunt nelinistiti din cauza fetei lor si doresc vindecarea ei.
Suferinta pentru pierderea copilului lor asa cum l-au cunoscut/au cunoscut-o si pentru nepotul lor avortat.
Pierderea unui vis privind viata copilului lor.
„Unde am gresit?” „De ce a ramas insarcinata inainte de casatorie? De ce nu ne-a spus noua?”
Poarta povara vinii lor, daca ei au fost cei care au fortat decizia sau daca ei cred ca au neglijat semnele sarcinii fetei lor.
Pot fi suparati pe fiica lor, dar si foarte ingrijorati pentru ea. Aceasta duce la sentimente ambivalente.
Rana generalizata (Avortul poate intra in sistemul familiei, cu mama, matusa, bunica sau oricine altcineva care au avut avort).
** Ocazional, veti intalni circumstante cu adevarat tragice, in care fiica s-a sinucis sau cand parintii sunt martorii unei intorsaturi tragice in viata copilului lor, pe care nu sunt in stare sa o impiedice (dependenta de droguri, reactii psihotice severe, dereglari de alimentatie). Acesti indivizi au nevoie de mult sprijin si ajutor ca sa poata depasi suferinta.
Interventie

Ascultati-le istoria. De cele mai multe ori bunica este cea nelinistita. Explicati-i ca, de cele mai multe ori, mamele trebuie sa consume aceasta suferinta inaintea fiicelor lor. Sugerati-i sa abordeze suferinta si supararea acum.

Invitati-o sa-si defineasca sentimentele.

Sugerati-i sa scrie o scrisoare catre fiica sa pe care nu i-o va da niciodata si, de fapt, o va distruge imediat ce o va scrie.

In aceasta scrisoare, ea trebuie sa-si exprime toate sentimentele sale de suparare, dezamagire si tristete. Sa reciteasca scrisoarea si apoi s-o distruga.

Invitati-o sa poarte doliu dupa nepotul sau si sa scrie o scrisoare, spunand toate lucrurile pe care inima sa de bunica doreste sa le spuna acum. Ea poate sa ingroape aceasta scrisoare la mormantul vreunei rude apropiate.

Incurajati-o sa faca sau sa cumpere un lucru comemorativ pentru acest copil pierdut. Nimeni nu trebuie sa stie despre aceasta, decat ea.

Sugerati-i sa vorbeasca cu un preot despre asta. Daca ea este responsabila de faptul ca si-a fortat fiica sa faca avort, va trebui sa caute Sacramentul Confesiunii ea insasi.

Sugerati-i sa faca o slujba pentru nepotul sau, parintii copilului si vindecarea intregului sistem al familiei.

Cand fiica ei este gata sa inceapa procesul de vindecare, ea va putea sa-i spuna fiicei sale, deoarece ea si-a rezolvat deja problemele si sentimentele.”

http://www.provita.ro/detalii-trauma-post-avort.php?id=8

CAZ REAL

Dupa un avort devastator la 18 ani, aceasta femeie a devenit mama a 4 copii. Ajunsa la maturitate, tot la vasrsta de 18 ani, una dintre fiice are o graviditate pe care nu o doreste.  Bunica si intreaga familie pledeaza pentru copilasul care se va naste si pe care il vedeti in fotografie. O mama fericita, bunici si unchi fericiti si matusi fericite!

http://www.lifenews.com/2015/03/02/baby-carson-was-saved-from-abortion-when-his-grandmother-begged-his-mom-to-choose-life/?utm_content=buffer5c45b&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: