AVORTUL UCIDE

Acasă » RESURSE » MORTALITATEA: MATERNA/INFANTILA

MORTALITATEA: MATERNA/INFANTILA

Reclame

11140768_10152678056120670_8720725874350726630_o

MORTALITATEA MATERNA:

Stire gasita pe RL:

http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/iasi–o-alta-mama-a-murit–dupa-ce-a-nascut-prin-cezariana–366610

Tânăra, Oana Acsinte, în vârstă de 20 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, a fost internată în 18 ianuarie la spitalul din Huşi, cu iminență de naștere prematură, iar întrucât starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, medicii vasluieni au decis să o transfere la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi.

Femeia a născut prin cezariană la maternitatea din Iaşi, un copil perfect sănătos. Medicii susțin însă că în timpul intervenţiei chirurgicale s-a descoperit că tânăra avea lichid în abdomen, precum şi o trompă uterină inflamată.

După cezariană, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta fiind transferată ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a murit la sfârşitul lunii trecute.

”Era o infecţie foarte gravă. Am tratat-o cu medicamente de ultimă generaţie, i-am asociat şi tuberculostatice, am făcut tot posibilul. Numai că nu s-a mai putut. S-au făcut toate eforturile în Terapie Intensivă, însă i-au cedat toate funcţiile”, a afirmat medicul Carmen Manciuc.

Nu a avut TBC generalizat:

http://www.vremeanoua.ro/oana-tanara-care-a-murit-la-iasi-nu-avea-tbc

MORTALITATE INFANTILA

IASI

Stire RL:http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/ancheta-la-maternitatea-elena-doamna-din-iasi–legistii-au-stabilit-ca-bebelusul-declarat-mort-la-nastere–decedase-cu-24-de-ore-inainte–in-uterul-mamei-350854

„Există la foaia de observaţie cele patru trasee de cardiotocografie (prin care sunt monitorizate bătăile inimii fătului – n.r.) la orele 0.30, 2.40, 4.50 şi 5.55. Inclusiv medicul de neonatologie s-a dus să discute cu pacienta la ora 2.00 şi a fost văzută în continuare din două în două ore, până dimineaţă, când doctoriţa Doina Iancu a dat acordul pentru cezariană”, susținea medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi.

Contrazis de medicul legal

”Necropsia a fost finalizată în urmă cu două zile și trimisă către toate organele care anchetează cazul, de la Ministerul Sănătății la Poliție. Putem să spunem doar faptul că bebelușul murise cu mai bine de 24 de ore înaintea nașterii”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Diana Bulgaru, directorul IML Iași.

 

SIBIU:

DECES PRIN INFECTIE

O anchetă are loc la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce un bebeluş de două luni diagnosticat cu pneumonie a murit în unitatea medicală, unde a stat 12 zile la terapie intensivă, după ce inițial a fost internat două zile și lăsat să plece acasă, mama copilului acuzându-i de malpraxis pe medici, relatează Mediafax.

„La insistenţele mele au chemat şi medicul ORL, care a întrebat de când e internat. I s-a spus că de două săptămâni. Şi medicul ORL a spus: «Şi voi aţi aşteptat să moară copilul să chemaţi un medic ORL?». Starea s-a agravat şi copilul a decedat în 22 august. Am trăit nişte momente groaznice, pe care nu le doresc nimănui! Nu am greşit cu nimic. Mi-am adus copilul bine şi puteam să îl scot bine dacă îşi dădeau silinţa să facă ceva”, a mai spus femeia, care mărturiseşte că a încercat să aibă un copil mult timp, iar acum, la 41 de ani, după două sarcini pierdute, a crezut că viaţa ei se va schimba când şi-a văzut copilul în braţe.

http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/ancheta-la-spitalul-de-pediatrie-din-sibiu-in-cazul-unui-bebelus-mort-351172

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: