AVORTUL UCIDE

PROMOVEAZA SANATATEA FEMEILOR

Reclame

Exista o corelatie proportionala intre avorturi si cancerul mamar:

„O femeie n-ar ghici niciodata, de exemplu, ca alegerile pe care le face cu privire la sarcina sa și naștere ii pot crește sau ii pot reduce riscul de cancer de san. Daca iei pilula contraceptiva, daca intarzii primul copil, daca intrerupi o sarcina – toate aceste lucruri sunt printre factorii ce conduc la „epidemia” de cancer la san in randul femeilor tinere. Oare nu are ea dreptul la aceste informații?”

http://www.provita.ro/detalii-stire.php?id=1300

http://www.mercatornet.com/family_edge/view/15002

Criteriile necesare pentru stabilirea unei relatii cauzale intre avort si cancerul mamar

http://www.provita.ro/detalii-stire.php?id=1191

„Aceste noi studii din India ii BLOCHEAZĂ pe toți contestatarii legaturii dintre avort și cancerul mamar.”

http://www.provita.ro/detalii-stire.php?id=1271

http://pop.org/content/out-india-comes-yet-more-evidence-abortion-causes-breast-cancer

Romania, din pacate, insa, potrivit Institutului Oncologic din Bucuresti, ramane pe lista neagra a statisticilor sumbre cu privire la rata diagnosticarii si identificarii acestei forme canceroase, dar si la cea a mortalitatii din pricina ei, aproape 6 mii de cazuri noi fiind identificate anual.

Si Federatia Asociatiei Bolnavilor de Cancer din Romania a prezentat, in 2012, un „tablou” similar si reprezentativ pentru situatia curenta a bolnavilor de cancer de orice tip, dar si de cel mamar, luat individual. Astfel, putin peste 49 de mii de cazuri au fost inregistrate, dintre care cele mai multe au fost mamare (la femei), pe locul urmator situandu-se cel pulmonar (la barbati). Or, aspectul sumbru al intregii povesti a cancerului mamar il reprezinta neprezentarea la medicul oncolog, respectiv la timp. De regula, pacienta se va duce la un consult abia in stadiul al II-lea sau al III-lea al bolii. Mai mult, 50% dintre paciente, dupa tratarea primara a cancerului mamar, intra in metastaza, iar, de la diagnosticare, perioada de supravietuire este intre 18 si 30 de luni. Si, din nou, tot acelasi procentaj il reprezinta si femeile de peste 65 de ani, iar post-mortem, s-a remarcat ca 2% dintre cazuri au fost forme de cancer mamar nediagnosticate din diverse motive.”

http://www.doctor.info.ro/luna_internationala_a_constientizarii_cancerului_mamar.html

In SUA Planned Parenthood a fost in mijlocul unui mare scandal in 2011, deoarece a fost demonstrat ca nici un centru Planned Parenthood nu oferea mamograme, desi primsera bani de la asociatia de binefaceri americana preocupata de prevenirea si tratarea cancerului, Susan G. Komen for the Cure:

http://liveactionnews.org/planned-parenthood-to-start-providing-mammograms-ill-believe-it-when-i-see-it/

Susan G. Komen for the Cure a oferit  prin Global Initiative for Breast Cancer Awareness fonduri  unor proiecte romanesti, gestionate de ramura romaneasca a Planned Parenthood-ului, S.E.C.S. (Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala):

http://ww5.komen.org/GrantsCentral/InternationalGrants/FundedAwards/FundedAwards.html

Nici S.E.C.S. nu ofera mamograme. A organizat intre 2007 si 2010 cursuri pentru medici care necesita manechine in valoare de 1300 euro/bucata:

„Medicii de familie nu examineaza pacientele din cauza lipsei pregatirii practice.
Informarea populatiei cu privire la aceasta afectiune si la posibilitatea de a o diagnostica timpuriu trebuie sa inceapa de la medicul de familie, au mentionat reprezentantii organizatiilor.
“In general, examenul clinic al sanului nu este efectuat in cadrul examinarilor medicale curente efectuate de medicii de familie in Romania, iar in cadrul examenlor de bilant nu sunt discutati factorii de risc si masurile pentru depistarea precoce a cancerului la san”, a spus Carmen Suraianu, coordonator de proiect in cadrul SECS. Una dintre cauze este faptul ca medicii de familie nu au fost pregatiti pentru realizarea acestor examinari si nu detin abilitatile practice necesare. ( nb aceasta este o metoda de examinare fizica invatata de toti studentii medicinisti)“Medicii de familie se concentreaza pe dobandirea de informatii la nivel teoretic, insa cand vine vorba de manevre simple care sa salveze vieti, nu sunt atat de bine pregatiti”, a spus dr. Borbala Koo, directorul executiv al SECS.
180 de medici de familie pregatiti la Tg. Mures printr-un prorgam pilot
Organizatia a derulat in perioada 2007-2010 un program pilot in judetul Mures prin care 180 de medici de familie au fost pregatiti gratuit pentru a realiza examinarile necesare depistarii precoce a cancerului la san si pentru informarea populatiei cu privire la aceasta afectiune. Finantarea a fost asigurata de Fundatia Susan G. Komen for the Cure.
In prezent, SECS isi propune sa extinda acest tip de cursuri la nivel national, pentru fiecare judet al tarii.”Nu stim inca daca aceste cursuri vor fi gratuite. Pentru realizarea lor este nevoie de achizitia unor mulaje pe care medicii sa poata invata manevrele, iar costul acestora este de 1300 de euro bucata (?!?)”, a spus dr. Borbala Koo. Medicii de familie au nevoie sa participe la acest gen de cursuri, a afirmat dr. Daciana Toma, reprezentantul Societatii Nationale de Medicina Familiei/Medicina Generala, estimand ca interesul lor pentru atelierele de pregatire practica va fi ridicat, avand in vedere importanta problematicii cancerului de san pentru activitatea medicului de familie. “Un curs gratuit are, desigur, un impact mult mai mare decat unul contra cost”, a explicat aceasta.”

http://medicaacademica.ro/2012/05/30/zilnic-opt-femei-mor-din-cauza-cancerului-la-san-in-romania/

In SUA un mamograf digital, utilizat in spital, costa intre 4.500 si 10.000 dolari:

http://www.alibaba.com/product-detail/MO30-Hospital-medical-diagnostic-mammography-equipment_1703750955.html

Puteau fii folositi banii mai bine, investind in oferirea de informatii si mijloace de depistare performante?

„În judeţul Constanţa se înregistrează, anual, peste 250 de noi cazuri de cancer de sân, din care peste 50% sunt cazuri diagnosticate în stadii avansate. Cele două proiecte implementate în judeţul Constanţa acoperă domenii precum: dezvoltarea grupurilor de sprijin pentru supravieţuitoare (Împreună pentru o viaţă mai bună) şi conştientizarea femeilor din mediul rural cu sprijinul comunităţii locale (Pentru sănătatea ta, tu decizi!). Totalul cumulat al finanţărilor este de aproape 20.000 $.”

http://www.telegrafonline.ro/1259964000/articol/105113/impotriva_cancerului_la_san.html

S.E.C.S., asemenea intregii Federatii Internationale Planned Parenthood, promoveaza contraceptia hormonala, carcinogen de grupa I, responsabil pentru cancerul de san si avortul, corelat direct cu acelasi tip de cancer.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: