AVORTUL UCIDE

Acasă » AVORTUL UCIDE MAMELE » Avortul ucide „sigur”: Craiova 2009-2015

Avortul ucide „sigur”: Craiova 2009-2015

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Reclame

Abortion-Instruments2 Lucica Talegă (18 ani), din Drobeta Turnu Severin, a murit în urmă cu un an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a ajuns în comă după un chiuretaj făcut de dr. Marian Galbenu. Rezultatele Institutului de Medicină Legală au arătat că vezica tinerei era perforată şi că acest lucru a avut o legătură de cauzalitate cu decesul fetei. Lucica Talegă a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova în data de 24 noiembrie 2009, după ce s-a simţit foarte rău.

Soţul acesteia povesteşte că tânăra făcuse o întrerupere de sarcină şi că, odată ajunsă acasă, a început să aibă usturimi, frisoane şi ameţeli. Bărbatul mai spune că a dus-o pe fată la medicul de familie, care i-ar fi dat trimitere la spitalul din Drobeta Turnu Severin. În comă, după internare După ce a fost internată, Lucica a intrat în comă şi a fost transferată imediat la Spitalul Nr 1 din Craiova. „Pacienta se afla în şoc toxico-septic, avea o cangrenă uterină. Vorbim despre o infecţie foarte severă“, a declarat prof.dr. Nicolae Cernea, şeful şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la SJU Craiova.

Surse de la Institutul de Medicină Legală spun că vezica urinară a pacientei avea o înţepătură provenită, cel mai probabil, din timpul chiuretajului, şi că astfel ar fi pătruns microbul în organismul fetei. Doctorul Marian Galbenu (foto jos centru), cel care a făcut chiuretajul, îşi susţine nevinovăţia: „Am conştiinţa împăcată, că nu sunt de vină pentru această tragedie”.

La un an de la decesul Lucicăi, autorităţile din sănătate aruncă una pe alta răspunderea pentru măsurile luate în acest caz. „Am demarat, la acel moment o anchetă internă, însă nu se pune problema destituirii medicului de către conducerea unităţii, pentru că acest lucru poate fi făcut doar de către Colegiul Medicilor, singura autoritate competentă în acest sens”, a declarat dr. Constantin Păsărin, fostul director de la SJU Mehedinţi, care a iniţiat ancheta.

Citeste mai mult:

adevarul.ro/locale/craiova/cum-scapat-nepedepsit-ginecolog-chiuretat-tanara-murit-spital-1_50aec2e97c42d5a663a01001/index.html

In 2015 situatia procesului este descrisa de acest articol:

În raportul medico-legal întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ se arată că „între efectuarea întreruperii de sarcină la cerere şi decesul victimei există o legătură de cauzalitate directă determinată de nediagnosticarea la timp a existenţei unor resturi placentare suprainfectate care a condus la temporizarea intervenţiei chirurgicale de asanare a focarului septic, diminuând considerabil şansele de supravieţuire.

Existenţa resturilor placentare este urmare a modului de desfăşurare a chiuretajului (evacuarea cavităţii uterine) şi nu în legătură cu vârsta sarcinii“.

http://www.gds.ro/Local/2015-02-04/familia-unei-tinere-decedate-dupa-un-chiuretaj-cere-daune-de-1,2-milioane-de-euro/

Avortul legal si  „sigur” este sustinut de Planned Parenthood (ramura romaneasca S.E.C.S.). Exemplele de deces matern dupa un avort sunt mentionate numai daca au survenit inainte de decembrie 1989. Si aici toata vina o purta Ceausescu. Victmele din 25 de ani de avort legal si „sigur”, post decembrie 1989, sunt sistematic  ignorate de feministe si autoritati.

In acest caz avortul legal a oprit doua inimi. Lucica Talaga: R.I.P.

PS: azi am citit pe FB un articol scris de o „teoloaga” americana: o persoana care isi aduce contributia la Cultura mortii ale carei victime sunt aceast amam tinara, copilul orfan si sotul care a acceptat ca sotia sa faca un avort la cerere, sigur, legal.

Aceasta tanara putea fii acum o mama fericita a cel putin 2 copii. A lasat in urma un copil orfan si un sot maniat, care inca nu intelege adevarata drama. El fiind responsabil pentru familie, capul familiei, trebuia sa isi asume responsibilittatea pentru viata copiilor zamisliti si a vietii femeii care ii este sotie.

Avortionistul si-a „facut treaba” dupa cum era obisnuit: de data aceasta a avut ghinion. Se grabea sa asiste o nastere? Era al 10-lea avort din dimineata aceea? Si declara: „Am conştiinţa împăcată, că nu sunt de vină pentru această tragedie”.

Chiar daca va trebui sa plateasca o despagubire, justitie adevarata nu se va face. Avortionistul ramane incredintat ca se pot a ucide copilasii nenascuti cu constiinta curata, sistemul il acopera, doar totul e legal, tatal nici nu a inceput sa inteleaga ca familia sa este victima Culturii mortii.

Commentul meu in engleza pentru articolul din link, aparut, probail cu ocazia Zilei Mamei:

„No More Angry Mothers; Embracing Accessible Abortion and Affordable Contraception”

( „Fara mame furioase; acceptand avortul accesibil si contraceptia convenabila”)

Autoarea este o „pastoreasa” apartinind comunitatii eclesiale presbiteriene, publicand de 10 ani in mari ziare americane astfel de articole, trimitandu-si „oitele” la camera de avort. In plus e „autoare” a unei piese de teatru pe aceasta tema. Personal sunt impresionata de atata harnicie: cati dintre noi, implicati in pro-life, pro-familie, ne putem „lauda” cu atat devotament si activitate in slujba cauzei noastre nobile, Culturii vietii?

Gaseste chiar pasaje n Biblie care sa „justifice” „sa nu ucizi” si se „roaga” (cum?) pentru bietele femei:

I think of Arlene every Mothers Day; the Sunday set-aside to glorify the virtues of righteous motherhood.

I wince when the clergy read aloud the words from Proverbs, and remind us all that good women have children „who rise up and call her blessed.”

I say a prayer for Arlene.

Comentariul meu:

UnuldintreNoi Ro · Top Commenter · Academic Medical Center (AMC), University of Amsterdam (UvA)
1. I advised an abortion for Arlene and psychiatric help for her mother.

„Abortion is murder!” Betty shrieked. „You pile sin on sin and call yourself a pastor?”

2. Have a good look at this young woman: 18 years old, one desired child, one husband, She was brought to abort legally and died because of the complications of the legal abortion on demand. adevarul.ro/locale/craiova/cum-scapat-nepedepsit-ginecolog-chiuretat-tanara-murit-spital-1_50aec2e97c42d5a663a01001/index.html

She died because she was expected to abort the „undesired” children. She was young, healthy: she could had been such a beautiful mother with at least 2 children. You are selling the idea of moderhood as a curse: here are your victims! Look good at them!

http://www.huffingtonpost.com/kristine-holmgren/no-more-angry-mothers-emb_b_7215318.html

http://www.huffingtonpost.com/kristine-holmgren/no-more-angry-mothers-emb_b_7215318.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: