AVORTUL UCIDE

Acasă » MEDICI 100% PRO-LIFE » MEDICI 100% PRO-LIFE: doamna doctor MARIA DUNCA MOISIN

MEDICI 100% PRO-LIFE: doamna doctor MARIA DUNCA MOISIN

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Reclame

Lili priveste cum cresc

Permiteti sa reamintesc o initiativa recenta  a unui medic 100% pro-life, doamna doctor Maria Dunca-Moisin​, presedinta Asociatiei Medicilor Catolici Bucuresti.

PRIVEŞTE-MĂ CUM CRESC

O acţiune de sensibilizare a publicului împotriva avortului

Papa Ioan XXIII spunea: “Viaţa umană este sacră; chiar de la originea sa angajează acţiunea creatoare a lui Dumnezeu ” (Enciclica “Mater et Magistra”). Prin urmare, încă de la conceperea copilului se deruleaza planul lui Dumnezeu în privinţa lui, iar intervenţia contrară a unui om îl situează deja in opoziţie cu planul divin.

Papa Paul VI a reluat spusele predecesorului său subliniind că trebuie exclusă în mod absolut, ca mijloc licit de reglementare a naşterilor, întreruperea directă a cursului sarcinii ( Enciclica “Humanae Vitae”). Şi alţi Papi, anterior si ulterior, s-au exprimat similar. Aşadar, poziţia bisericii este clară.
Unii credincioşi se lasa influenţaţi de o propagandă laică greşită, care, pentru a anestezia glasul conştiinţei, afirmă eronat ca fătul nu ar fi om incă de la concepere.

Ştiinţa modernă a reuşit să dovedească ceea ce Biserica afirmă de 2000 de ani, anume ca omul este om încă din clipa conceperii.
Pentru a oferi şi credincioşilor imaginile plastice ale cercetarilor in acest domeniu, Asociaţia Medicilor Catolici Bucureşti a avut iniţiativa de a populariza in Romania proiectul “Sweet Little One”.
Acest proiect a fost iniţiat in Arhidieceza catolică de Baltimore (SUA) de doamna Linda Brenegan, medic, importantă activistă prolife. Domnia sa este autoarea desenelor în pastel, realizate după fotografii ale unor copii nenăscuţi, ulterior avortaţi. Imaginile sunt însoţite de cate un text care vine ca din partea copilului şi prezintă succint etapele dezvoltării sale intrauterine. Se poate constata, de asemenea, dimensiunea bebeluşului în etapele respective, corespunzator fiecărei luni de viaţă intrauterină.
Încă de la apariţia sa, proiectul s-a bucurat de un mare succes, afişele fiind distribuite în Mexic, Australia, Lituania, Polonia, Ungaria. În anul 2003, autoarea proiectului a prezentat aceste afişe Papei Ioan Paul al II-lea, care a fost foarte impresionat.

Deoarece România deţine un trist record în privinţa numărului de avorturi, ne-am gândit că expunerea acestor afişe i-ar putea sensibiliza şi pe compatrioţii noştri, convingându-i pe unii să renunţe la uciderea copilului lor nenăscut.

Cu sprijinul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti şi AGRU Bucureşti, s-au tipărit şi distribuit 60 de seturi de afişe care vor fi expuse succesiv, timp de 9 luni, in biserici catolice, de la începutul perioadei de Advent pînă la sarbatoarea Naşterii Fecioarei Maria.
Acţiunea se bucură de binecuvântarea I.P.S. Ioan Robu.

Dr. Maria Dunca-Moisin ( Preşedinte AMCB)
(Articol aparut in Actualitatea Crestina, Nr.12/2014)

Sfinta Fecioara Maria de la Guadalupe, roaga-te pentru noi!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: