AVORTUL UCIDE

Acasă » LEGISLATIE » Romania: pana la ce varsta a sarcinii este avortul legal?

Romania: pana la ce varsta a sarcinii este avortul legal?

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Anunțuri
Abort 67 choice 24 weeks

Echipa Abort 67 ( anul cand s-a legalizat avortul in MArea Britanie) cu panouri demonstrand tragedia „alegerii” mortii prin avort a unui copil la 24 de saptamani de sarcina, in timp ce parintii altui copil, dorit, de aceeasi varsta , primeste terapie intensiva pentru a fi ajutat sa traiasca. Panourile sunt dispuse in fata Ministerului Sanataii, la Londra. 27 Aprilie este ziua in care a inceput genocidului pruncilor nenascuti in 1967, in Marea Britanie.

Pana la citirea acestui articol raspunsul mea era: pana la 14 saptamani. Dar acest articol are perfecta dreptate: pana la 24 de saptamani.

http://ziarullumina.ro/societatea-perspectiva-crestina/un-copil-cu-malformatii-o-cruce-sau-un-avort-terapeutic

Paradoxul acestui articol este ca in timp ce preotul invoca argumente stiintifice pentru a demonstra ca viata incepe la conceptie, medicul care conduce ramura romaneasca a Planned Parenthood, reda presupuse opinii ale unor religii, ignorand argumentele stiintifice, aruncand toata discutie la nivelul deciziei individului:

„Fiecare persoană trebuie să aibă libertatea de a decide în funcţie de propriile sale valori”, declara medicul ginecolog Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. „Sunt diverse interpretări: din perspectiva mai multor religii, viaţa apare din clipa când spermatozoidul fecundează ovulul. După alţii, viaţa începe după ce acest ovul fecundat s-a implantat în uter. După alte opinii, viaţa începe în momentul în care acest produs de concepţie s-a dezvoltat şi inima s-a format şi începe să bată. După alţii, viaţa s-a format după ce copilul s-a născut. Toate aceste opinii influenţează discuţiile despre avort”.

Cu atat este mai  surprinzatoare atitudinea d-nei dr. Koo, cu cat Planned Prenthood acuza de extremism, conservatorism, fanatism etc pe oricine apara viata din momentul conceptiei folosind argumente stiintifice.

Faptul ca inceputul vietii umane este considerata a incepe la 24 de saptamani de sarcina este  dovedit de numeroasele neurmariri penale  sau un minim de  avertizare din partea Colegiului medicilor in cazuri de decese ale mamelor sau a unor complicatii grave ale avorturilor sau in avorturi asa zis „terapeutice”, inaintea acestei varste:

„.. cum e posibil ca într-un spital din România să se efectueze un avort atunci când fătul are 6 luni? Chiar dacă o analiză atestă că el ar avea sindrom Down?

Prof.dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România precizează că în acest caz nu este vorba de un avort terapeutic: “Avortul terapeutic se face doar când fătul pune în pericol viaţa femeii. Acesta a fost un act medical care nu are valenţe în acest sens. Nu ştiu cum poate fi calificat acest lucru. Avortul terapeutic se face indiferent de vârsta sarcinii, dar Sindromul Down nu reprezintă o malformaţie gravă, care pune în pericol viaţa mamei, şi nici nu e o malformaţie neconformă cu viaţa. Sarcina nu este o boală. Ce pot eu reproşa medicului, dacă e aşa cum spune tatăl, e că nu poţi lăsa baltă un pacient fără să chemi un alt medic, indiferent de convingerile tale”, a precizat Astărăstoae.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/avort-terapeutic-sau-eutanasie-574834.html

Cititi si: https://avortulucide.wordpress.com/2014/01/25/avort-ilegal-la-cabinet-privat/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: