AVORTUL UCIDE

Acasă » LEGISLATIE » Legislatia care a facut imposibil pentru 8.020.013 de copii sa vada „lumina zilei” intre 1990-2012

Legislatia care a facut imposibil pentru 8.020.013 de copii sa vada „lumina zilei” intre 1990-2012

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.628 de urmăritori

Pagini

1989_Iliescu_television

Numarul total al avorturilor raportate din 1990 pana in 2011 si  evaluat pentru 2012: 8 020 013.

Primele luni ale lui 1990 erau descrise astfel:

În urmă cu nici o săptămână Le Monde titrase: „La o lună de la căderea lui Ceauşescu româncele redescoperă avortul liber”. Reprezentanţii organizaţiei Médecins sans Frontières care vizitaseră 20 de spitale din ţară spuneau că femeile stăteau la cozi pentru a scăpa de sarcinile nedorite. Un medic făcea între 40 şi 80 de chiuretaje în fiecare zi. La maternitatea Caritas din Capitală erau într-una cozi.

Legislatia care a facut posibila aceasta realitate necrutatoare este primul decret al FSN:

26 DECEMBRIE 1989 privind abrogarea unor legi, decrete si alte acte normative ACT EMIS DE: CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 4 din 27 decembrie 1989

In scopul eliminarii imediate din legislatia Romaniei a unora dintre legile si decretele emise de fostul regim dictatorial, acte normative cu un profund caracter nedrept si contrare intereselor poporului roman, Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza: ARTICOL UNIC Sunt si raman abrogate urmatoarele legi, decrete si alte acte normative:

1. Toate decretele prin care s-au acordat titluri si ordine ale Romaniei lui Ceausescu Nicolae si Ceausescu Elena.

2. Legea nr. 5/1969 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Apararii Republicii Socialiste Romania.

3. Legea nr. 58/1974 privind sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale.

4. Legea nr. 29/1977 privind normele de adresare in relatiile dintre cetatenii Republicii Socialiste Romania.

5. Legea nr. 22/1981 privind obligatia activistilor de partid, de stat si ai organizatiilor de masa si obstesti, a cadrelor din conducerea unitatilor socialiste, a specialistilor din agricultura, din alte domenii de activitate de a locui in localitatile in care isi desfasoara activitatea.

6. Legea nr. 3/1982 privind participarea cu parti sociale a oamenilor muncii din unitatile economice de stat la constituirea fondului de dezvoltare economica. Restituirea partilor sociale retinute pana in prezent se va face esalonat, incepand cu 1 ianuarie 1990, in urmatorii 3 ani.

7. Hotararea Marii Adunari Nationale nr. 5/1984 privind aprobarea Programului de alimentatie stiintifica a populatiei.

8. Decretul nr. 770/1966 privind reglementarea intreruperii cursului sarcinii.

9. Decretul nr. 68/1976 privind schimbarea domiciliului din alte localitati in orase declarate potrivit legii orase mari.

10. Decretul nr. 56/1978 privind organizarea Comisiei centrale de partid si de stat pentru sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale si a comisiilor locale de sistematizare.

11. Decretul nr. 98/1983 privind regimul aparatelor de multiplicat, materialelor necesare reproducerii scrierilor si al masinilor de scris.

12. Urmatoarele articole din Codul penal:   – articolul 185-188 privind avortul; – articolul 237 privind defaimarea unei organizatii de stat sau obstesti prin orice mijloace, in public.

13. Legea nr. 1/1985 privind autoconducerea, autogestiunea economico-financiara si autofinantarea unitatilor administrativ-teritoriale.

PRESEDINTELE CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE        

             ION ILIESCU

Consiliul Frontului Salvarii Nationale

Componența inițială a CFSN a cuprins 40 de persoane, anume (în ordinea anunțării lor la televiziune): Doina CorneaAna BlandianaMircea DinescuLászló TőkésDumitru MaziluDan Deșliu, general Ștefan Gușă, general Victor Atanasie StănculescuAurel Dragoș MunteanuCorneliu MănescuAlexandru BîrlădeanuSilviu BrucanPetre Roman,Ion CaramitruSergiu NicolaescuMihai MontanuMihai IspasGelu Voican VoiculescuDan MarțianMihail LupoiGheorghe Voinea (general), căpitan de rangul I. Emil DumitrescuVasile NeacșaCristina CiontuMarian BaciuBogdan TeodoriuEugenia IorgaPaul NegrițiuGheorghe ManoleVladimir IonescuNeculae RaduAdrian Sîrbu,Constantin CîrjanGéza DomokosMagdalena IonescuMarian Mierlă[1]Constantin IvanoviciOvidiu VladValeriu BucurescuIon Iliescu[2]. Aceasta lista a fost completata cu numele revolutionarilor din fostul CC si care faceau parte din CPSN ( COMITETUL PROVIZORIU DE UNIUNE NATIONALA ) care fusese infiintat dupa ora 16 in 22 decembrie 1989[necesită citare].

În seara zilei de 27 decembrie, a fost constituit Biroul Executiv al CFSN: președinte – Ion Iliescu, Prim-vicepreședinte – Dumitru Mazilu, vicepreședinți – Cazimir Ionescu șiKároly Király, secretar – Dan Marțian, membrii: Bogdan TeodoriuVasile NeacșaSilviu BrucanGheorghe ManoleIon Caramitru și Neculae Radu. Pe lângă Biroul Executiv funcționa și un „colectiv pentru relațiile cu publicul și mijloacele informației de masă” (condus de Dan Rădulescu).

CINE SI CUM A VOTAT?

Doamna Doina Cornea a votat in mod sigur impotriva!

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.628 de urmăritori

%d blogeri au apreciat: