AVORTUL UCIDE

Acasă » IDEOLOGIILE MORTII » COMUNISM » „…emiterea decretului 770, care interzicea avortul…”

„…emiterea decretului 770, care interzicea avortul…”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Reclame

297777_214748061928991_206120906125040_500878_960048369_n

AVORT 11 SAPTAMANI

AVORT 11 SAPTAMANI

INAINTE 

DECRET Nr. 770 din 1 octombrie 1966

DUPA

 

pentru reglementarea intreruperii cursului sarcinii

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 60 din  1 octombrie 1966

Avind in vedere ca intreruperea cursului sarcinii reprezinta un act cu grave consecinte asupra sanatatii femeii si aduce mari prejudicii natalitatii si sporului natural al populatiei,

Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

   Art. 1 Intreruperea cursului sarcinii este interzisa.

Art. 2 In mod cu totul exceptional intreruperea cursului sarcinii va fi autorizata potrivit prevederilor art. 5, in cazurile in care:

a) sarcina pune viata femeii intr-o stare de pericol care nu poate fi inlaturat printr-un alt mijloc;

b) unul din parinti sufera de o boala grava, care se transmite ereditar, sau care determina malformatiuni congenitale grave;

c) femeia insarcinata prezinta invaliditati grave fizice, psihice sau senzoriale;

d) femeia este in virsta de peste 45 de ani;

e) femeia a nascut patru copii si ii are in ingrijire;

f) sarcina este urmarea unui viol sau a unui incest.

Art. 3  Intreruperea in cazurile prevazute la art. 2 se poate efectua in primele trei luni ale sarcinii. In caz exceptional, cind se constata o stare patologica grava care pune in pericol viata femeii intreruperea cursului sarcinii se poate face pina la sase luni.

Art. 4 Intreruperea cursului sarcinii se efectueaza, in cazurile prevazute de art. 2 si 3, de medici obstetricieni-ginecologi, in unitati sanitare de specialitate.

Art. 5 Autorizarea intreruperii cursului sarcinii se da de catre o comisie medicala raionala sau oraseneasca instituita in acest scop prin decizia comitetului executiv al sfatului popular regional sau al oraselor Bucuresti si Constanta.

Art. 6 In cazuri de extrema urgenta medicala, cind intreruperea cursului sarcinii trebuie imediat efectuata, medicul are obligatia ca inainte de interventie, sau cind nu este posibil, in cel mult 24 ore de la aceasta sa anunte in scris pe procuror, care urmeaza a constata, pe baza avizului medicului legist si a oricaror alte date, daca interventia pentru intreruperea cursului sarcinii a fost necesara.

Art. 7 Efectuarea intreruperii cursului sarcinii in alte conditii decit cele prevazute in acest decret constituie infractiune si se pedepseste potrivit dispozitiilor Codului penal.

Art. 8 Prezentul decret intra in vigoare la 30 zile de la publicare. In acelasi termen, ministrul sanatatii si prevederilor sociale va emite instructiuni de aplicare a acestui decret.

Pe data intrarii in vigoare a prezentului decret, Decretul nr. 463 pentru incuviintarea intreruperilor de sarcina, publicat in Buletinul Oficial nr. 26 din 30 septembrie 1957, se abroga

Decretul nr. 463 pentru incuviintarea intreruperilor de sarcina, publicat in Buletinul Oficial nr. 26 din 30 septembrie 1957, se abroga.

Cu exceptia punctului e din articolul doi cred ca orice feminista ar fi multumita cu acest decret.

Cat despre comisii raionale etc nu va faceti griji: mama mea nascuta in 1931, casatorita in 1950 nu  a avut nici o opreliste nici inainte de 1957, nici dupa 1966 in a avorta.

Cred ca  in adancul sufeltului, si-ar fi dorit sa nu mai avorteze ata cat a avortat si sa mai nasca copii.

Si va asigur ca a avortat intotdeauna la cabinet. Cu stiinta tatei pentru ca desi erau crestini, erau nepracticanti, adica mergeu la o Sfanta Liturghie  eventual, la Paste si Craciun.

Da, au fost femei care au avortat acasa si au facut complicatii si au decedat. Tot cu stiinta sotilor, a familiei, in general. Ieri au venit colindatori, dintre care un grup de 3 adulti. Unul dintre ei era nascut in 1972 si vazand afisul de pe usa am inceput sa discutam despre avort. Mama ii murise ca urmare a unui avort neoficial. I-am recomandat sa se roage pentru dansa. Asa cum am facut pentru mama mea, care a avut fericirea sa moara cu Sfanta Spovada si impartasita, inainte sa implineasca 60 de ani, ca urmare a unui cancer. Personal imi doresc ca aceast decret sa fi fost cu adevarat „opresiv”: in acest caz as fi avut frati si surori. 

Pentru cititorii care ma vor acuza de conservatorism, arhaism etc citind despre Sacramentele Sfintei Biserici: ingaduiti totusi libertate unui crestin sa isi exprime in public opinia, fara sa isi auto-cenzureze credinta, de teama  de nu fi conform secularismului „oficial”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: