AVORTUL UCIDE

Acasă » POLITICA DEMOGRAFICA » ROMANIA UCISA: ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

ROMANIA UCISA: ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Reclame

AVORT ROM Marsul pentru viata 2012-45

A trecut un an de la prima postare.

Mai am si alte bloguri, iar pe acesta am postat putin.

E un blog dificil. Traumatic. Toti fratii si toate surorile mele, inainte si dupa nasterea meau au fost avortati de parintii nostrii. Intru in categoria unic supravietuitor al avorturilor din familia mea. Fratii si surorile mele carora li s-a refuzat nasterea continua sa traiasca in inima mea si in Cer (stiu, aici ar fi loc de ceva discutii teologice, dar acestea nu mi-ar alina dorul).

Constat totusi ca am primit aproape 6000 de views fara sa fi facut eforturi deosebite.

Totusi subiectul avorturilor intereseaza.

E o oarecare consolare. Desertul nu e absolut.

Azi am avut inima foarte grea.

La un moment dat, asa, dupa amiaza, am fugit de acasa.

Nu am putut urmari parada mai mult de 30 de secunde. Cand am vazut cadrul cu generalii varstnici am disparut din fata televizorului.

N-am avut putere sa caut ceea ce s-a intamplat pe la Alba Iulia.

Pe FB multa lume entuziamata cu „La multi ani”. Adica multe iluzii. Mai avem viitor?

Tinerii sunt dezorientati: nu reusesc sa inteleaga ca sunt o generatie de sacrificiu datorita parintilor si bunicilor lor care le-au avortat fratii, surorile, verisorii, matusile, unchii, colegi de gradinita, de scoala, de facultate, de munca pe ogor.

Se vorbeste numai despre pensii. Adica despre trecut.

E campanie electorala.

Nimic despre familii.  Adica despre viitor.

La sfarsitul acestui secol vor fi mai putin de 200 de milioane de locuitori in Europa.

Dar in Romania?

Sa incerc sa schitez cateva realitati cu ajutorul unor articole de prin ziarele romanesti on line despre evenimente legislative care au condus la actualul tablou demografic al Romaniei.

Din articolul acesta aparut in 2005 retin aceasta analiza care e un contrapunct absolut cu restul afirmatiilor, graind adevarul:

Un milion de avorturi in 1990 

Primul guvern de dupa caderea regimului comunist a anulat decretul 770 in chiar prima zi a mandatului, 26 decembrie 1989, dar liberalizarea intreruperilor de sarcina a declansat o catastrofa demografica: un milion de avorturi inregistrate in 1990 si o scadere a populatiei, ca rezultat, care se resimte in continuare.

Cei care intra pe piata fortei de munca vor fi mult timp mai putini decit cei care ies, se pensioneaza”, a spus Bulai. „Efectul pervers este acela ca ele nu au imediat consecinte. E ca un organism viu care lupta pina la un moment in care incep sa apara simptome: cu cit tine mai mult o decizie care nu este corectata, cu atit efectele devin dramatice”, a adaugat el.

Si criza economica care decurge din „catastrofa demografica” se vede acum, 23 de ani dupa declansarea ei.

Chiar daca rezultatele ultimului recensamant sunt trecute sub tacere cu o perseverenta anxioasa de catre cei care sunt responsabili cu analiza obiectiva si cu propunerea politicilor juste pentru redresare.

ROMANIA MOARE!

Cei care au salvat situatia in 1989 si in ca o mai salveaza sunt cei din categoria „decretei”. Desi unii dintre ei nu par a fi fericiti ca s-au nascut ca urmare a acestei sanse legislative.

O  explicatie interesanta pentru 1989:

Nu intimplator, spun eu (desi nu sint nici sociolog, nici istoric), revolutia anti-comunista din Romania (oricare i-ar fi fost originea, planul, intentiile de culise si finalitatea) s-a sprijinit covirsitor pe populatia studenteasca a acelor vremuri (nimeni altii decit „decreteii”). Ea era atunci forta anti-comunista cea mai solidara, cea mai coagulata si cea mai motivata in rasturnarea lui Ceausescu (intr-o Romanie fara opozitie, cu dizidente disparate si predominant culturale).

O explicatie pentru avantaje economice aduse de „decreteii” care nu ar fi emigrat:

Rata natalitatii a crescut semnificativ dupa 1966, cand Nicolae Ceausescu a interzis avorturile si folosirea mijloacelor contraceptive si a ramas ridicata pana in anii 1980

 „Ca urmare a acestor factori, Romania nu se va confrunta cu aceeasi scadere a fortei de munca specializate care va afecta tarile occidentale incepand cu aproximativ 2010. Astfel incat Romania ar putea oferi oportunitati de recrutare interesante pentru companiile multinationale”

(Studiu KPMG: Decreteii, o solutie pentru politica de personal a multinationalelor)

„In Romania rata a fertilitatii este 1,3.  Pentru a da perspectiva acesteia, dintre cele 222 mai mari natiuni ca populatie, ale lumii, Romania este numarul 210.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: