AVORTUL UCIDE

Acasă » DREPTURILE COPILULUI » VIATA ESTE UN DREPT. MOARTEA NU ESTE.

VIATA ESTE UN DREPT. MOARTEA NU ESTE.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

Pagini

Anunțuri

Bebelusul spune: „Viata mea, trupul tau!”

Declaratia Universala a Drepturilor Omului a fost adoptata in Adunarea Generala a Natiunilor Unite pe 10 decembrie 1948. Si are formulari foarte clare in favoarea dreptului la viata al tuturor, libertatea de constiinta si religie si drepturile inalienabile ale parintilor si familiei.Acest text este  o adaptare dupao brosura editata de „CentrulFamiliei” din Zagreb, Croatia.

Articolul 3 afirma: “Fiecare are dreptul la viata, libertate si securitatea persoanei.”

Este evident ca dreptul la viata proclamat in acest articol nu exclude pe nimeni. Nu il exclude pe copilul nenascut, persoanele bolnave sau muribunde. Afirma ca “oricine”, deci este evident ca sunt inclusi si copiii care au trai noua, opt sau sapte luni sub inima mamei lor. Daca ii include pe copii la aceste luni de graviditate, ii include pe copiii pe durata tuturor celor noua luni de graviditae, ceea ce inseamna de la conceptie. Daca declaratia ar fi intentionat sa ii excluda pe copii aflati in primele luni, saptamani sau zile  de viata intra-uterina, atunci aceasta ar fi fost formulata ca atare. Onestitatea si justitia cer/indica/impun fiecaruia sa apere viata, libertatea si securitatea oricui din momentul conceperii (unificare ireversibila a acelor mici parti pretioase ale corpurilor mamei si tatalui numite ovul si spermatozoid) pana la moartea naturala.

Trebuie mentionat ca in momentul adoptarii Declaratiei Universale a Drepturilor Omului avortul nu era legalizat in nici o tara. Dupa aceasta, in anii 50 cand cateva tari comuniste au legalizat avortul, Adunarea Generala a Natiunilor Unite din 20 noiembrie 1959 a adoptata Declaratia Drepturilor Copilului. Acest document urmeaza Declaratiei Universale a Drepturilor Omului si declara ca  “un copil, in virtutea imaturitatii sale fizice si mentale, are nevoie de o speciala protectie si grija, inclusiv protectie legala adecvata, atat inainte cat si dupa nastere.”

Conventia pentru drepturile copiluluidin 1989, ratificata de multe tari, afirma din nou ca toate drepturile in aceasta conventie se aplica unui copil dupa dar si inainte de nastere. Inainte de nastere un copil exista/ are o viata de 9 luni, nu de sase sau sapte luni. Conventia pentru drepturile copilului trebuie aplicata din momentul conceperii.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 1.626 de urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: